CCN in de media |

Oud Gastel, 21 mei 2019

Kookclub CCN West-Brabant ontving vandaag 25 kinderen van Basisschool Uniek uit Hoeven.

Leerlingen mochten vandaag zelf een vers worstenbroodje maken en een heerlijke appelbol.

“Eten is in Nederland op iedere hoek van de straat te koop, maar kinderen weten veelal niet wat er allemaal moet gebeuren om een mooi en lekker eindproduct te maken”, aldus groepsleerkracht Dymph van de Wouw van BS Uniek. De school staat deze weken stil bij diverse consumptieve technieken.

Vandaag was er grote belangstelling van de Borgesiusstichting voor de samenwerking met de kookclub. CCN (Cuisine Culinaire Nederland) is gevestigd in Oud Gastel aan de Middenstraat en telt op dit moment ongeveer 275 actieve leden. “Onze leden koken gemiddeld 1 keer per maand een volledig menu in onze professionele keuken en eten dit op in het eigen restaurant. De samenwerking met basisschoolleerlingen is nieuw voor onze club, maar smaakt zeker naar meer!”, aldus Ray Hubens, voorzitter CCN.

“Ontzettend leuk dat deze klas met open armen is ontvangen door de club waar ik ook maandelijks kook. De meesten weten niet eens af van het bestaan van deze kookclub in onze gemeente. Gaaf om te zien dat er vandaag contacten zijn gelegd tussen het Borgesius en CCN, ik hoop dat nog vele klassen hier een clinic zullen volgen”, aldus Dankert Geene, ouder en initiatiefnemer.

Kookclub CCN en Basisschool Uniek vonden de clinic zeer geslaagd en alles liep gesmeerd. “Voorbereiding is alles en de kinderen gemotiveerd en ge├»nteresseerd. Ik zou dit veel vaker willen doen!”, aldus Juul Verhallen, vrijwilliger en lid van CCN.

De kookclub is altijd op zoek naar nieuwe leden. Een keertje meekoken kan altijd. Meer informatie over CCN kunt u vinden op: www.ccnafd-westbrabant.nl