We kunnen weer gaan koken!

Beste kookvrienden en -vriendinnen,

Het is zover: we kunnen weer gaan koken!

Uiteraard moeten wel de nodige regels in acht nemen en dat begint bij jezelf. Ben je verkouden of niet lekker of is een huisgenoot van je dit? Kom dan niet koken en laat dit weten aan je chef.

Voor je op weg gaat naar de cuisine kleedt je je thuis om. Kijk ook even hoe je het vervoer regelt gezien het aantal personen in een auto.

Als je het gebouw binnenkomt via de hoofdingang zie je een statafel met daarop handschoenen in verschillende maten en mondkapjes.

Links van de tafel hangt een automatische dispenser met ontsmettingsvloeistof; maak daar gebruik van!

Ga daarna richting bar naar het restaurantgedeelte. Je ziet dat de zitbanken en de bar zijn afgesloten. Hier mag dus geen gebruik van worden gemaakt.

In het restaurant staan de tafels op anderhalve meter uit elkaar. Per tafel kunnen twee personen aanschuiven. Het is de bedoeling dat je hier ook de drankjes nuttigt die je normaal in de bar neemt. Deze drankjes worden door een door de chef aan te wijzen persoon geserveerd. Vorm geen groepjes maar blijf aan je tafel zitten, tenzij je iets moet doen.

In de keuken is plaats voor maximaal 9 personen. Voor iedereen is daar een gezichtsmasker verplicht. Deze maskers liggen op de tafel rechts van de bordenkast in het restaurant.

Betreden van de keuken uitsluitend rechts van de pas. Verlaten van de keuken via de openstaande deur van de spoelkeuken of naar de koelcel/voorraadhok.

Op de vloer zijn pijlen aangebracht die de looprichting aangeven. Houd je hieraan.
Boven de spoelbak in de koude keuken hangt ook een dispenser voor ontsmetting.
In principe zijn er vier plaatsen waar je aan het fornuis kan staan. Drie aan de gewone kachels en een butagasstel op de kop aan de afwaskant.
Diverse apparaten zoals mixer, blender en weegschaal hebben een andere plaats gekregen. Mogelijk moeten we daarmee nog wat schuiven.
Uitserveren van de gerechten uitsluitend via de pas. Voor de mensen die uitserveren is een gezichtsmasker verplicht.
Afwas wordt op een wagentje via de deur bij de spoelkeuken afgeleverd.

Blijf alert en houdt de anderhalve meter aan!

Als we ons allemaal aan de regels houden denken wij dat dit moet lukken. Veel kookplezier toegewenst!

Het bestuur